Perišić: Izetbegović otvoreno preti Nikoliću i Srbiji!

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić: Izetbegović otvoreno preti Nikoliću i Srbiji!

"Poruka Izetbegovića upućena predsedniku Nikoliću je otvorena pretnja i primer nediplomatskog ponašanja", tvrdi profesor Srđan Perišić.

"Gospodin Nikolić bi trebalo da dođe u februaru u Sarajevo. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", istakao je Izetbegović.

Dodao je da je deveti januar kao praznik ukinut odlukom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ustavnog suda BiH.

"Dakle, deveti januar je ukinut odlukom Ustavnog suda kao dan entiteta RS. U apelaciji ali i po mišljenju Venecijanske komisije, koja je ekspertsko savetodavno telo najreferentnije pri Savetu Evrope. Utvrđeno je da se radi o diskriminišućem prazniku. Niko nema ništa protiv RS-a i da ona slavi dan nastanka, ali to ne treba dan koji vređa druge ljude u tom entitetu", istakao je Izetbegović.

"Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebalo svojim dolaskom da stane na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH", rekao je Izetbegović.

Ovu izjavu Izetbegovića docent na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu, dr Srđan Perišić ocenio je za BKTVNews kao otvorenu pretnju upućenu ne samo predsedniku Nikoliću već i Srbiji.

"To je otvorena pretnja Izetbegovića i primer nediplomatskog ponašanja. Izjava je krajnje neprijateljska i usmerena ne samo ka Srbiji, već i prema srpskom članu Predstavništva BiH, Mladenu Ivaniću, koji je bio u poseti Predsedniku Srbije.", rekao je Perišić.

Kada je reč o politici Izetbegovića, smatra da je ona iracionalna pod pokroviteljstvom zapadnih sila.

"Izetbegović vodi iracionalnu politiku, podržan zapadnim ambasadorima i stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH-što izaziva konflikt u regionu", zaključuje dr Srđan Perišić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.