Peres: Odgovorićemo teroristima

Izvor: B92, 19.Jul.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peres: Odgovorićemo teroristima

Tel Aviv -- Predsednik Izraela Šimon Peres neuobičajeno oštro je reagovao na napad na izraelske turiste u Bugarskoj i najavio udar na "teroristička gnezda širom sveta".

"Bili smo svedoci smrtonosnog napada koji potiče iz Irana. Znamo da je bilo drugih pokušaja i da su ovog puta oni uspeli. Izrael ima sredstva i volju da ućutka terorističke organizacije", naveo je Peres u reakciji na teroristički napad.

Peres je najavio odgovor na ovaj napad na svom Fejsbuk nalogu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je potvrđeno da je bombaš samoubica izazavao eksploziju u autobusu na aerodromu u Burgasu na Crnom moru, usmrtivši osam osoba među kojima je i petoro Izraelaca.

Šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman izjavio je za izraelski radio da Izrael ima čvrste informacije da je libanski Hezbolah u bliskoj saradnji s Korpusom Iranske revolucionarne garde izveo napad. On je time podržao izjavu izraelskog ministra odbrane Ehuda Baraka da su pripadnici Hezbolaha napali Izraelce pod pokroviteljstvom Irana.

Liberman je naglasio da izraelska informacija sa sigurnošću i van svake sumnje identifikuje iranske otiske u napadu, ali nije ulazio u detalje. "Iran i Hezbolah nisu ni na trenutak prestajali da operišu protiv Izraela", dodao je on.

Liderka izraelske opozicije Šeli Jehimovič je odgovorila na smrtonosni teroristički napad u Bugars rekavši da "nema sumnje da je nestabilnost u regionu izazvana time što Iran cilja posebno Izraelce i Jevreje širom sveta". Ona je istakla da su "izraelske bezbednosne snage uspele da spreče nekoliko pokušaja napada na Izraelce koji su putovali u poslednjim mesecima".

"Na nesreću, juče u Bugarskoj bili smo primorani da se nosimo sa terorističkim operacijama", kazala je Jehimovič, izrazivši veru u izraelske bezbednosne snage i saučešće porodicama žrtava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peres: Udarićemo na teroristička gnezda

Izvor: Akter, 19.Jul.2012

Predsednik Izraela Šimon Peres neuobičajeno je oštro reagovao na teroristički napad na izraelske turiste u Bugarskoj

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.