Pejovićev advokat uložio žalbu

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejovićev advokat uložio žalbu

Podgorica -- Advokat Veselina Pejovića, koji je ošamario Medojevića, uložio je žalbu na rešenje o zadržavanju njegovog klijenta u policijskom pritvoru do 48 sati.

Advokat Dragoljub Đukanović je podgoričkim “Vijestima” rekao da se njegovom klijentu na teret stavlja “ugrožavanje bezbednosti”.

Za ugrožavanje bezbednosti jedne osobe je predviđena novčana kazna ili zatvor do godinu dana, dok je predviđen zatvor od tri meseca do tri godine ako se radi o ugrožavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti više osoba, ili ako to delo izazove "uznemirenost građana ili druge teške posledice".

Vlasnik firme Uniprom iz Nikšića, Pejović došao je juče u podgoričko tužilaštvo kao građanin, a izašao je kao pritvorenik.

Danas će se verovatno znati hoće li Pejoviću biti određen pritvor od 30 dana ili će se braniti sa slobode.

Pejovićev fizički napad na Medojevića, koji je i poslanik opozicionog Demokratskog fronta, najoštrije su osudile stranke vlasti i opozicije u Crnoj Gori, a posebno zbog toga što se incident dogodio u drugoj državi.

Inače, Pejović je zainteresovan za kupovinu Kombinata aluminijuma Podgorica, a Medojevića je, po sopstvenom priznanju, udario da bi, kako tvrdi, zaštitio svoje i dostojanstvo svoje porodice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.