Paroh Džomić proteran iz Crne Gore

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paroh Džomić proteran iz Crne Gore

Paroh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Velibor Džomić, na osnovu rešenja crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova, mora da napusti Crnu Goru do nedelje u 18 časova. Džomić: Rešenje nezakonito.
Kako je objašnjeno, policija je pomenuto rešenje donela na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, da Džomić predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost, prenosi Beta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Džomić je rekao je da je nezakonito rešenje po kome bi on trebalo da do nedelje u 18 časova napusti teritoriju Crne Gore.
Prema oceni Džomića, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević o njemu širi "neistine". Podsetio je da postupak za njegovo proterivanje traje četiri godine i da Konjević sada "pokušava da sve završi brzopleto". 
Branilac Džomića, advokat Zoran Piperović je ocenio da je postupak crnogorske policije prema Džomiću "skandalozan"
"Ne mogu da verujem da neko bruka državu do te mere", prokomentarisao je Piperović rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na osnovu koga Džomić treba da napusti teritoriju te zemlje.
Džomić je, prema navodima, bio jedan od organizatora protesta prilikom nedavne posete potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija Crnoj Gori.
On je, takođe, učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore.
Džomić se ranije žalio Upravnom sudu u Crnoj Gori zbog više najava crnogorske policije da će ga proterati iz Crne Gore, gde, kako se navodi, nelegalno boravi.
U ranijim reagovanjima nekih političkih stranaka isticano je da se Velibor Džomić meša u državnu politiku Crne Gore, a on sam je često iznosio ocene političkog karaktetera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rešenje o mom proterivanju je nezakonito

Izvor: Blic, 07.Feb.2015

Paroh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Velibor Džomić rekao je da je nezakonito rešenje po kome bi on trebalo da do nedelje u 18 časova napusti teritoriju Crne Gore...Prema rešenju crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Džomić u Crnoj Gori boravi nezakonito...Kako su ranije preneli podgorički...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.