Parlament Makedonije izglasao poverenje Dimitrovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Makedonije izglasao poverenje Dimitrovu

Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikole Dimitrova koju je podnela najveća opoziciona partija VMRO DPMNE.

Za izglasavanje nepoverenja Dimitrovu glasalo je u utorak uveče 20 poslanika VMRO DPMNE, dok je protiv bilo 59 poslanika vladajuće većine.

U završnim rečima, Dimitrov je pozvao poslanike de se zajednički fokusiraju na prioritete i da razgovaraju o stvarima koje su vredne za raspravu.

"Dajte zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se fokusiramo, da imamo prioritete i da ne bude pitanje života ili smrti ko će da pobedi, a ko neće da bude na vlasti. Mislim da je sada vreme da napravimo taj korak", rekao je on.

Dimitrov je istakao da se Makedonija konačno "ispravila na noge" i da misli da će pre ili kasnije, sa mudrom politikom, više zajedništva, "svetlost pobediti tamu".

U raspravi o poverenju Dimitrovu koja je na inicijativu VMRO DPMNE počela juče oko podne opozicioni poslanici su ga optuživali da "radi protiv državnih interesa" i da je uvredio i ponizio makedonski narod.

U zahtevu za interpelaciju je navedeno da Dimitrov funkciju ministra spoljnih poslova obavlja nesavesno, nestručno i da je dogovorima sa Bugarskom i Grčkom ugrozio makedonske interese.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.