Izvor: S media, 06.Avg.2011, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja povezan s ubistvom Dade Vujasinović?!

Vozač kamiona Dragan Paravinja, osumnjičen za ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, umešan je u organizaciju ubistva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, piše hrvatski "Jutarnji list". Više javno tužilaštvo u Beogradu u najkraćem roku poslaće zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović.

Dragan Paravinja, vozač kamiona osumnjičen za ubistvo 17-godišnje Drnišanke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Antonije Bilić, umešan je u organizaciju ubistva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, čije ubistvo iz 1994. godine do danas nije rešeno, piše "Jutarnji list" pozivajući se na izjave srpskih i hrvatskih istražilaca.

List piše da je Dada Vujasinović oštro pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj je i lično pretio, kao i da bi Paravinjina povezanost s ovim slučajem mogla baciti novo svetlo na slučaj nestale Antonije.

Istražioci sada otvaraju mogućnost da je Paravinja lagao u svom iskazu u Banja Luci da je ubio Antoniju i bacio njen leš u Krku.

- Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo da bi bio predan hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jest da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji ubistva Vujasinovićeve ili je čvrsto povezan s organizatorima - prenosi list izjavu visokopozicioniranog zvaničnika u hrvatskom MUP-u.

- MUP Srbije odnedavno proverava informaciju da Paravinja ima veze s ubistvom Vujasinovićeve - izjavio je za Jutarnji list Milorad Veljović, direktor policije Srbije. On je dodao dodavši da policija Srbije s kolegama iz Hrvatske proverava neke informacije, ali da ne želi da prejudicira stvar.

On je potvrdio da je do policije došla informacija koja Paravinju povezuje s ubistvom Vujasinovićeve, ali nije otkrio izvor informacija.

Srpski istražitelji smatraju da bi Paravinjina povezanost s ubistvom Vujasinovićeve mogla otvoriti rešavanje niza drugih ubistava u Srbiji, piše list i ukratko izveštava da se unazad dve godine njena smrt istražuje kao ubistvo.

Potragu za Antonijom obustavili su zbog "Oluje"

Paravinja izručen Hrvatskoj

Paravinja je hrvatskim istražiteljima i sam potvrdio da o slučaju Dade Vujasinović zna vrlo mnogo, ali da o tome još ne želi da priča, piše list.

Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH nakon višednevne potrage. Policiji u Banjaluci priznao je, a pred sudom BiH porekao ubistvo Antonije Bilić koja je zadnji put viđena 7. juna kad je na mostu na reci ulazila u kamion kojim je upravljao, što su potvrdili i forenzički nalazi - krvi i vlasi kose, ali i iskazi svedoka.

Paravinja je i u Srbiji pravosnažno osuđen na 4,5 godina zatvora zbog silovanja.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da će Više javno tužilaštvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović. "Informacija da je Paravinja povezan sa ubistvom novinarke Vujasinović za nas je potpuno nova i zatražićemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provere medijske navode", rekla je Dolovac.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.