Paravinja osuđen na 40 godina robije

Izvor: Mondo, 19.Okt.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja osuđen na 40 godina robije

Vozač kamiona Dragan Paravinja je na sudu u Šibeniku nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić prošle godine, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene.

Sudsko veće Županijskog suda u Šibeniku osudilo je Paravinju za teško ubistvo Antonije Bilić na 35 godina, za pokušaj silovanja mlade Drnišanke na šest godina, kao i na pet godina za pokušaj silovanja autostoperke kod Omiša 2010, prenosi Slobodna Dalmacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na svom portalu.

Sudija Nivec Nikolec izrekla mu je jedinstvenu kaznu od 40 godina koliko iznosi i maksimalna kazna za ta krivična dela.

Mediji prenose da je Paravinja bio bled po izricanju presude, ali i da je pokazivao apsolutno nepoštovanje suda, žvakao je žvaku I cinično se smejao. Novinarima je po izlasku iz sudnice dobacio da je presudu "potpisao Tomislav Karamarko" (bivši hrvatski ministar policije).

Presuda mu je izrečena nešto posle 9.30.

U završnoj reči 43-godišnji Paravinja, višestruko osuđivani silovatelj, juče je na Županijskom sudu u Šibeniku ponovio da nije kriv za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antoniej Bilić iz Krički kod Drniša sredinom prošle godine, kao i za pokušaj silovanja autostoperke kod Omiša 2010.

Porodica Antonije Bilić više puta je apelovala na Paravinju da otkrije gde je sakrio njeno telo, ali on to nije učinio tvrdeći da mu ceo slučaj nameštaju.

Zbog zaštite maloletne žrtve suđenje je od početka zatvoreno za javnost.

Taj slučaj potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemesečna potraga za nestalom devojkom nije dala rezultata, iako je bila najopsežnija ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i

jedno jezero.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala preko reke Ccikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja.

U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH priznao, a potom porekao da je ubio.

Paravinja, koji je uhapšen pošto je pobegao u BiH, izručen je Hrvatskoj zbog slučaja Bilić. U BiH je prisustvovao i izricanju pravosnažne presude za silovanje žene na područu Jahorine 2002. Za koje je osuđen na dve godine i deset meseci zatvora.

On je i u Srbiji osuđen na četiri godine i pet meseci zatvora zbog silovanja.

(Beta)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Paravinji 40 godina zatvora

Izvor: OkRadio.rs, 19.Okt.2012

Dragan Paravinja nepravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić sredinom 2011. i još jednog silovanja.Sudsko veće Županijskog suda u Šibeniku osudilo je Paravinju za teško ubistvo Antonije Bilić na 35 godina, za pokušaj silovanja mlade Drnišanke...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.