Izvor: B92, 10.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala hrvatska "cesna" u Slovačkoj

Bratislava -- Sva tri člana posade hrvatskog aviona poginula su kada se njihov avion na letu iz Zagreba srušio na periferiji Bratislave.

Slovačka policija saopštila je da je "cesna" letela iz Zagreba na redovno tehničko održavanje, a u nesreći su poginuli 53-godišnji pilot, 35-godišnji mehaničar i 19-godišnji mladić koji je učio da leti, svi hrvatski državljani. Uzroci nesreće za sada nisu poznati.

"Avion se srušio, prema prvim procenama, sa visine 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 500 metara u strmom padu, a verovatno nije eksplodirao u vazduhu već se zapalio nakon čeonog sudara sa tlom pri padu", rekao je novinarima Ladislav Grel, iz slovačkog vazduhoplovnog ureda, koji istražuje nesreću zajedno sa policijom.

Grel tvrdi da nema nagoveštaja da je pilot pokušao prinudno da sleti na livadu na periferiji Bratislave, gde je u tom trenutku bila gusta magla.

"Na tako velikom prostoru mogao je i dva puta prinudno da sleti", kazao je Grel. Pomoć u istrazi ponudilo je i vojno vazduhoplovstvo, a u utorak se očekuju istražitelji iz Hrvatske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.