Izvor: B92, 10.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor: Prijatna iznenađenja u vladi

Ljubljana -- Mandatar nove slovenačke vlade Borut Pahor saopštio je da ima sastavljenu novu vladu, izuzev jednog imena.

On kaže da će o poslednjem ministarskom položaju o kojem još razmišlja odlučiti u toku večeri, i navodi da će javnost "imenima biti prijatno iznenađena". "Ekipom sam veoma zadovoljan. Postigao sam ono sto sam želeo - kompetentnost ministara sa političkim autoritetom", izjavio je Pahor.

On kaže da očekuje da će parlamentarna procedura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti sprovedena tako da bi vlada mogla početi da deluje u naredne dve nedelje.

Večeras je slovenačka komercijalna Pop televizija saopštila da će mesta ministara zauzeti predsednici svih koalicionih partija - Socijalnih demokrata, stranke Zares (Uistinu), Liberalno demokratske stranke (LDS) i Demokratske stranke penzionera (Desus).

U javnost je procurila informacija da će novi ministar za inostrane poslove biti Samuel Žbogar, za unutrašnje poslove predsednica LDS-a Katarina Kresal, a ministar privrede Matej Lahovnik (Zares), dok bi predsednik Desusa Karel Erjavec trebalo da preuzme ministarstvo za okolinu i prostor.

Ove navode mandatar danas nije želeo ni da potvrdi ni da porekne. On će spisak ministara sutra predstaviti predsednicima partija, a javnost će s njim upoznati sutra kasno uveče ili u sredu ujutru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.