Izvor: B92, 04.Feb.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor: Istražiti napad bulmastifa

Ljubljana -- Slovenački premijer od ministra poljoprivrede traži potpuniju informaciju o spornoj odluci, kojom su nastradalom vlasniku vraćeni njegovi psi koji su ga ubili.

Premijer Borut Pahor od ministra poljoprivrede, Milana Pogačnika, očekuje potpunije informacije o odredbi koju je izdalo njegovo ministarstvo, a kojom su dva psa, vrste bulmastif, koja su pre toga već napadala ljude, vraćena vlasniku kog su u utorak uveče i rastrgli.

Prema premijerovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom odlukom, kojom su opasne životinje vraćene vlasniku, namerava da se pozabavi i vlada na svojoj sednici, "da bi ubuduće znali kako da se pobrinemo za to da se takve tragedije više ne dešavaju".

Odmah nakon napada tri bulmastifa na sopstvenog vlasnika, poznatog ljubljanskog lekara, Sašu Baričevića, koji se završio njegovom smrću, opoziciona Slovenačka narodnjačka stranka je tražila ostavku ministra Pogačnika.

Pogačnik je potpisao odluku suprotnu odluci Veterinarske uprave Slovenije da se ti psi uspavaju, jer su pre toga životno ugrozili i slučajnog prolaznika, koga je uspela da spasi policija ubivši jednog od pasa.

Ova stranka smatra i da je ministar Pogačnik politički i moralno odgovoran za posledice odluke da se opasni psi vrate vlasniku.

Ministar je već odbio da da ostavku, a opoziciona stranka i dalje tvrdi da je u tom slučaju prekršeno pravilo postupka i "pogažena pravna država".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.