Pacoli u poseti Makedoniji

Izvor: S media, 23.Mar.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli u poseti Makedoniji

Predsednik Kosova Bedžet Pacoli boravi danas u prvoj zvaničnoj poseti Makedoniji gde se sastao sa svojim makedonskim kolegom Djordjem Ivanovim.

Glavna tema razgovora bili su odnosi Makedonije i Kosova i stanje u regionu.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti prelaska granica sa ličnim kartama, na inicijativu Pacolija, na šta je Ivanov rekao da je za to potrebno da se ispune evropski standardi, koje nalaže Evropska unija.

Ivanov je dodao da će se, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kada budu ispunjeni evropski kriterijumi, omogučiti da cirkulacija gradjana bude olakšana, i "jednog dana će možda gradjani putovati sa ličnim kartama".

Odložen popis stanovništva u Makedoniji

MSP: Počela rasprava Makedonije i Grčke

Pacoli i Ivanov razgovarali su i o samitu predsednika Makedonije, Kosova, Crne Gore i Albanije koji treba da se održi u julu u Ohridu.

Ivanov je najavio inicijativu za Ohridsku deklaraciju sa ciljem da se nastave susreti i u budučnosti, a Pacoli je rekao da se nada da će im se na nekom od narednih susreta pridružiti predsednici Srbije i Grčke Boris Tadić i Karolos Papuljas.

Tokom posete potpisan je i sporazum o saradnji Makedonije i Kosova u poljoprivredi i srodnim sektorima, a razgovaralo se i o ekonomskoj saradnji i o evroatlantskoj budućnosti Makedonije i Kosova.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.