PKM: Rešen problem sa brašnom iz Srbije

Izvor: RTS, 21.Okt.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKM: Rešen problem sa brašnom iz Srbije

Problem sa uvozom srpskog brašna u Makedoniju je rešen, kaže u izjavi za “Tanjug“ predsednik Privredne komore Makedonije Branko Azeski.
Predsednik Privredne komore Makedonije Branko Azeski kaže da je problem sa uvozom srpskog brašna u Makedoniju uticao i na domaće kompanije, a ne samo srpske.
"U dobroj saradnji sa Privrednom komorom Srbije i nadležnim ministarstvima dve zemlje razrešili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problem", naglasio je Azeski.
Objašnjava da se radilo o tehničkom propustu Ministarstva poljoprivrede Makedonije, koji je protumacen u Srbiji kao uvođenje embarga.
Azeski je izrazio uverenje da se takvi problemi u budućnosti neće ponavljati.
Prema njegovim rečima, poljoprivreda je značajan segment za razvoj obe države, a Privredna komora Makedonije budno prati sva zbivanja u toj oblasti.
Mediji su ovih dana pisali kako su Makedonci za brašno iz Srbije podigli rampu uz objašnjenje da za srpsko brašno ne dobijaju dovoljno kontrolnih markica koje su potrebne da bi se taj proizvod stavio u promet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.