PAKAO: U Mostaru 50 stepeni, gori i Podgorica

Izvor: Mondo, 24.Jun.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKAO: U Mostaru 50 stepeni, gori i Podgorica

U centru Mostara danas je izmereno paklenih 50 stepeni, a nije mnogo bolje ni u Podgorici gde je temperatura vazduha dostigla 48 stepeni Celzijusa.

Foto: Mondo / Goran Sivački

  Iz Hidrometeorološkog zavoda u Podgorici, pak, za danas su najavili da će se jutarnja temperatura vazduha kretati od 12 do 26, a da će najviša dnevna biti od 26 do 37 stepeni.

Toplo i sprano vreme prognozirano je i za sutra sa najvišim dnevnim temperaturama od 26 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 37 stepeni.

Foto: MONDO/Samir Cacan

PAKAO U MOSTARU

Već u osam sati ujutru izmereno je 30 stepeni, a temperatura se ni tokom druge tropske noći nije spuštala ispod 25 stepeni.

Mostar je, zajedno s Atinom, s jutarnjom temperaturom od 30 stepeni jedan od najtoplijih gradova Starog kontinenta, preneo je Avaz.ba.

Iako navikli na nesnosne vrućine, stanovnici grada na Neretvi teško se nose s prvim vrelim talasom ove godine koji je doneo temperaturni šok.

U Srbiji je danas nešto prijatnije nego kod komšija.  Najviša dnevna temperatura u gradovima širom Srbije kretala se od 30 do 34 stepeni.

Najtoplije je u Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Kikindi, gde je u 17 sati izmereno 34 stepeni.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.