Otkazan Brenin koncert u Osijeku

Izvor: B92, 23.Mar.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan Brenin koncert u Osijeku

Zagreb -- Koncert koji je Lepa Brena trebalo da održi u Osijeku 26. marta otkazan je zbog najave protesta desničarske Hrvatske stranke prava i veteranskih udruženja.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, Lepa Brena se odazvala pozivu studentskog udruženja 3P da se koncert organizuje u cilju prikupljanja stipendija za studente.

To bi bio njen prvi koncert nakon 20 godina.

"Brena se velikodušno odazvala našem pozivu da gostuje u Osijeku, a sad, kada je taj događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispolitizovan, ni Brenin tim, a ni mi ne želimo dodatno da komplikujemo stvari. Nismo očekivali da će se ovaj koncert ispolitizovati, a namera nije bila da nekog provociramo", rekli su u udruženju uz naglasak da Lepa Brena u Slavoniji ima mnogo obožavalaca što je pokazala i prodaja ulaznica.

Nakon što smo, u dogovoru sa njenim timom, otkazali koncert, Brena se odrekla predujma i vratiće sav novac koji su njeni fanovi dali za ulaznice, tako da će svi dobiti svoj novac nazad, izjavili su studenti.

Za koncert je prodato 5.000 ulaznica, a ljubitelji lakih nota moći će se utešiti u aprilu kad u Osijek dođu srpski pevači Željko Joksimović i Boban Rajović, pišu mediji.

Proteklih sedmica njenom gostovanju u Osijeku suprotstavila su se brojna veteranska udruženja, ali i rukovodioci HSP-a, od šefa stranke koji je rekao da osiječka županija nije Šumadija, a Osijek nije Šabac, do izjave gradskog rukovodioca Ivana Pivca da "tu pevaljku nije trebalo dovoditi u Osijek, jer nije učinila ništa dobro za Hrvatsku".

Glavni argument bili su ratni snimci Lepe Brene u maskirnoj uniformi RS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.