Izvor: B92, 09.Mar.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežan saobraćaj u Bugarskoj

Sofija -- Snežna oluja koja je zahvatila Bugarsku ozbiljno je poremetila saobraćaj u zemlji, dok su neki delovi zemlje potpuno odsečeni, a neki ostali bez struje.

Grad Haskovo na jugu i tri male opštine kod Varne na istoku na Crnom moru odsečene su i proglasile su vanredno stanje, saopštila je služba civilne zaštite. U oblasti Dobrić na severoistoku zemlje, desetine sela ostalo je bez struje.

Saobraćaj na putu između Sofije i Ruse, na granici s Rumunijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više puta je prekidan. Na ovom putu nalazi se jedini most preko Dunava na putu sa Rumunijom.

Glavni putevi između bugarske prestonice i dve najveće bugarske luke, Varne i Burgasa, takođe su zatvoreni u istočnom delu.

Bugarsko-grčki planinski granični prelaz Zlatograd-Ksanti je zatvoren.

U prestonici Sofiji se zbog snega saobraćaj odvija uz velike teškoće i zastoje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.