Osumnjičeni za ubistvo novinarke biće pušten na slobodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za ubistvo novinarke biće pušten na slobodu

Rumunski državljanin, koji je zadržan u pritvoru u okviru istrage o ubistvu bugarske novinarke Viktorije Marinove, biće pušten na slobodu i protiv njega neće biti podignuta optužnica, izjavio je danas šef regionalne policije u gradu Ruse Teodor Atanasov.

"Naš rad se nastavlja. Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo da objavimo. Rumunski državljanin biće oslobođen", rekao je Atanasov, a prenosi Rojters.

Atanasov je dodao, obraćajući se novinarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će rumunski državljanin, čije ime nije objavljeno, uskoro biti pušten na slobodu, navodi AP.

Bugarska policija prethodno je saopštila da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i da proverava njegov alibi u vezi sa ubistvom Marinove.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo je kasno sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU, napominje američka agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bugari puštaju Rumuna, nije on ubio novinarku

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018

Bugarska policija saopštila je danas da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa da bi proverila njegov alibi u vezi sa slučajem ubistva istraživačke novnarke Viktorije Marinove. Rumun kasnije pušten...Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda..Rumunski državljanin biće pušten...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.