Izvor: B92, 15.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen za skrnavljenje spomen doma

Zagreb -- Hrvat Darko Radelić, koji je uoči obeležavanja godišnjice "Oluje" oskrnavio spomen dom na Ovčari kod Vukovara, osuđen je na osam meseci zatvora.

On je ćirilicom ispisao grafit "Ovo je Srbija" i četiri ocila. Radelić je osim što je pisao grafite, s jarbola odneo zastavu Vukovarsko-sremske županije i manji porculanski krstić s nekoliko brojanica, čime je, po doluci županijskog suda u Vukovaru, počinio krivično delo povrede ugleda Hrvatske.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne zatvora u koji je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru - četiri i po meseca - Radelić će morati i na obavezno psihijatrijsko lečenje, a produžen mu je i pritvor.

Radelić je na suđenju izjavio da je na Ovčaru došao 1. avgusta iz Zagreba biciklom kako bi odao počast hrvatskim vojnicima koji su tamo pobijeni.

On je objasnio po Ovčari divljao jer je bio ljut na noćne čuvare s obližnje farme koji mu nisu dali vodu, ni lopatu da zakopa psa koji je s njim bio na Ovčari, a koga je pregazilo neko vozilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.