Osuđen na 14,5 godina zatvora jer je pregazio dve devojke u Sarajevu

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na 14,5 godina zatvora jer je pregazio dve devojke u Sarajevu

Sanjin Sefić, koji je 2016. godine automobilom usmrtio dve studentkinje u Sarajevu i pobegao sa mesta nesreće, osuđen je na 14,5 godina zatvora.
Sefić je bio optužen da je da je 10. oktobra 2016. uveče, u Ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom "golf 6", krećući se brzinom od oko 105 kilometara na sat i prošavši na crveno svetlo na semaforu, ubio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, posle čega je pobegao.

Međutim, Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav veštaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u devojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pešačkog prelaza.
Sud je uzeo u obzir i nalaz veštaka Ševala Kovačevića da je Sefić prošao kroz crveno, dok je na pešačkom prelazu bilo zeleno svetlo.
Ostali koji su se teretili da su pomagali Sefiću da pobegne u Srbiju proglašeni su krivim, ali su oslobođeni, prenosi portal Kliks.
Sefiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru.
Oslobođen je plaćanja troškova suđenja i oni idu na teret budžeta.
Sefić je nakon nesreće pobegao u Srbiju, gde je uhapšen, a nakon boravka u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, izručen je bosanskom pravosuđu početkom januara prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SANJIN SEFIĆ OSUĐEN NA 14.5 GODINA ROBIJE: Vozio 105 km na sat, pokosio studentkinje na pešačkom pa pobegao za Srbiju!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je osuđen Sanjin Sefić na 14,5 godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.