Oštre reakcije crnogorske opozicije na zadržavanje Vladike i sveštenika

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 19:29

Oštre reakcije crnogorske opozicije na zadržavanje Vladike i sveštenika

Lideri crnogorske opozicije Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore oštro su reagovali na zadržavanje u pritvoru episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika nikšićkog sabornog hrama.
Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, zapretio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime stranke imati nikakvu obavezu prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obećanju datom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.
"Pod cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji", zapretio je Mandić u Skupštini.
Kako prenose Vijesti, Mandić je rekao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.
"A ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno", zaključio je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.
Medojević: Šta je trebalo policiji da "tuče narod"Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je u parlamentu da dva puta vode izlasku iz aktuelne situacije u Crnoj Gori, politički i oružani.
"Postoji put oružanih sukoba i put političkih promena. Nema trećeg puta", rekao je Medojević je dodao da je pravoslavni narod Crne Gore spreman da brani svoje korene. 
On je upitao šta je trebalo policiji u Pljevljima i Nikšiću da "tuče narod", navodeći da je član Pokreta za promene Ognjen Mijatović brutalno pretučen bez povoda. 
Demokrate: Građani, vodite se porukom mitropolita AmfilohijaDemokratska Crna Gora pozvala je građane da, kako je saopšteno "ne slušaju pozive na nemire, svađu, bratomržnju i bratoubilaštvo" koji dolaze od premijera Duška Markovića i "drugih relikata prošlosti".
U saopštenju navode da "svima zvijezda vodilja budu poruke ljubavi i mira koje je danas uputio čelnik Mitropolije crnogorsko-primorske".
"Kao što mu dolikuje, mitropolit je pozvao na mir, pomirenje, ljubav i slogu, a nikako na krv i bratoubilaštvo. To su poruke koje smo svi dužni da upućujemo jedni drugima, pogotovo u trenucima kad usijane glave pozivaju na mržnju, krvave glave, batinjanje i nasilje", navodi se u saopštenju Demokrata. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.