Oštetili državu za milion evra

Izvor: S media, 27.Nov.2010, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili državu za milion evra

Direktor Uprave za javne prihode Makedonije Goran Trajkovski rekao je danas da je prilikom kontrole firmi koje se nalaze u zgradi gde i televizija A1, utvrdjeno da su dve kompanije oštetile državu za oko milion evra zbog neplaćenog poreza za iznošenje sedam miliona evra u inostranstvo.

Trajkovski je na konferenciji za novinare rekao da je prilikom finansijske kontrole na adresi na kojoj se nalazi i televizija A1, utvrdjeno da je registrovano 26 pravnih subjekata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa indicijom da su medjusobno povezani.

Iz Uprave ističu da za sada ne postoji direktna povezanost firmi i vlasnika A1 Velija Rankovskog i time demantovali informaciju da su jučerašnja kontrola i prisustvo policije bili usmereni prema medijima.

Vesli Snajps u zatvoru

O jučerašnjim dogadjajima danas je raspravljao i Nacionalni savet za evrointegracije u makedonskom parlamentu.

Predsednica Saveta Radmila Šekerinska iz opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) smatra da je jučerašnjim potezom vlast ugušila slobodu medija i da to predstavlja početak kraja vlasti.

SDSM traži da Sobranje formira anketnu komisiju koja će ispitati sve detalje jučerašnjeg, kako su rekli, upada policije u jedan nezavisni medij, koji je, inače, naklonjen opoziciji.

"Dolče i Gabana" optuženi za utaju poreza

Pavle Trajanov iz Demokratskog saveza, članice vladajuće koalicije, smatra da je opozicija iskoristila jučerašnje dogadjaje za svojevrsni "državni udar".

Danas je reagovalo i Udruženje novinara Makedonije, koje traži da policija hitno sporovede istragu i utvrdi da li su pripadnici policije napali novinare kao što to tvrde neki od njih.

Ujedno se traži od institucije za kontrolu i regulaciju medija da okonča haos u medijima koji je na štetu profesije i ruši moralni i profesionalni integritet novinara u zemlji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.