Izvor: B92, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštećen stan Draškovićevih u Budvi

Budva -- Stan lidera SPO-a Vuka Draškovića u Budvi, oštećen je pod za sada još nepoznatim okolnostima.

Crnogorska policija uviđajem nije utvrdila da su oštećenja na stanu načinjena iz vatrenog oružja već bacanjem kamenica; Danica Drašković tvrdi da su tri rupe na žaluzinama i prozoru nastale od metaka.

Crnogorska uprava policije nije se oglasila zvaničnim saopštenjem povodom oštećenja na kući Vuka i Danice Drašković u Budvi u naselju Dubovica i za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada nema potvrde da li je do oštećenja na žaluzinama prozora došlo upotrebom oružja ili kamenicama.

Podgoričke "Vijesti" su objavile da je osoba bliska porodici Drašković primetila tri rupe na žaluzinama i napuklo duplo staklo na prozoru što je prijavljeno policiji. Tokom uviđaja, nije utvrđeno da su oštećenja nastala hicima iz vatrenog oružja već verovatno od kamenica.

Nakon izvršene detaljne pretrage kompletnog stana, nisu pronađene čaure koje bi ostale da je korišćeno oružje, naveo je policijski izvor "Vijestima".

Prozorsko okno je odneseno na veštačenje a analiza će pokazati šta je uzrok oštećenja. Niko od komšija nije video ili čuo da je neko vatrenim oružjem pucao na kuću, a stakla na prozorima ostala su netaknuta izuzev malih naprslina koje nisu mogli napraviti meci.

U istoj kući, Vuk Drašković bio je meta atentata u junu 2000. godine, kada je predsednik SPO-a prošao s lakim povredama. Crnogorska policija je tada uhapsila nekoliko osoba koje su kasnije puštene, a ukazala je na učesnike u atentatu koji su pobegli u Srbiju a koji su pripadali JSO-u i "zemunskom klanu".

Danica Drašković ne veruje nalazima

Danica Drašković, supruga Vuka Draškovića izjavila je za B92 da je njena sestra u ponedeljak policiji prijavila da su tri rupe na žaluzinama i pukotina na prozoru nastale od metaka iz vatrenog oružja.

Ona ne misli da su oštećenja nastala bacanjem kamenica na žaluzine, kako stoji u preliminarnim nalazima crnogorske policije.

"Znači, taj kamen bi morao da bude izbačen iz nekog katapulta, ko zna odakle, da bi mogao da probije metalnu žaluzinu i ošteti blindirano staklo, a da bude rupa veličine metka", rekla je ona.

Draškovićeva misli da je pucano na prozor. "To je verovatno bilo u onom periodu posle presude za ubistvo Stambolića i atentat u Budvi", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.