Osmogodišnji Robin Hud iz Budve

Izvor: B92, 14.Avg.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmogodišnji Robin Hud iz Budve

Bar -- Osmogodišnji dečak iz Budve ukrao je 2.000 evra u četiri odvojene krađe u Sutomoru, a zatim ih je podelio nepoznatim ljudima na ulici, pišu "Vijesti".

Policija u Baru je dobila četiri prijave zbog provala i krađa u poslednja četiri dana, a nakon što je otkriveno da je počinilac osmogodišnji I. P. sve je još više iznenadilo njegovo priznanje da je veći deo novca podelio ljudima za koje je mislio da su siromašni.

Maloletni I. P., koga mediji već zovu "Robin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hud", u pratnji majke i radnika Centra za socijalni rad priznao je da je počinio sve četiri krađe. Svoju priču je ispričao nakon što je kod njega pronađen samo neznatan deo od ukradenih 2.000 evra.

Izvor "Vijesti" navodi da je I. P. rekao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: “Imate li novca?”, a nakon negativnog odgovora dao im je više od 700 evra.

Dečak, je Sutomore došao sa majkom i očuhom, koji se bavi građevinskim poslovima. I. P je trebalo da mu pomaže oko posla, kako bi stekao radne navike, piše list.

Dečak po zakonu ne podleže krivičnoj odgovornosti, a tužilac je naložio da o njemu povede računa Centar za socijalni rad, kako se ove stvari više ne bi ponovile.

Inače, novac vlasnicima nije mogao biti vraćen, jer se ne zna kome je mali Robin Hud razdelio novac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.