Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružani napad na makedonsku vladu

Skoplje -- Zgrada makedonske vlade rano jutros bila je cilj terorističkog napada, saopštio je vladin portparol Ivica Bocevski.

Na zgradu vlade, 30 minuta posle ponoći, ispaljena su dva tromblonska projetila; jedan je pao preko puta zgrade vlade, u blizini japanskog konzulata, a drugi je, prošavši kroz drveće pao u blizinu jedne benzinske pumpe 100 metara od zgrade vlade, kazao je Bocevski, dodavši da nema povređenih u napadu.

Istragom je utvrđeno da je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od protivpešadijskom oružju južnoafričke proizvodnje, dometa od 400 do 450 metara. Portparol makedonskog Ministarstva unutrašnih poslova i policije Ivo Kotevski najavio je pojačano obezbeđenje svih državnih institucija.

Makedonska polcija istražuje da li je zgrada vlade bila pravi cilj napada, a od noćas sve državne institucije u Skoplju imaju pojačano policijsko obezbeđenje.

Premijer Nikola Gruevski i njegovi ministri su na odmoru do 13. avgusta, a vladu poslednjih nekoliko dana žestoko kritikuje najveći deo makedonske javnosti i eksperata zbog načina na koji je pokušala da uhapsi bivšeg premijera i nekadašnjeg lidera sada opozicionog Socijaldemokratskog saveza, Vladu Bučkovskog, kojeg je optužila za zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.