Original Prada iz Tuzle

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2013, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Original "Prada" iz Tuzle

Vest da se u blizini Tuzle prave cipele luksuznog brenda "Prada" iznenadila je mnoge, a radnici "Bosit Industrija" u tome ne vide ništa spektakularno, jer oni cipele za "Pradu" izrađuju već pet godina.

"Saradnju sa italijanskim partnerima imamo još od 2007. godine. Najpre smo radili samo gornje delove obuće, a već dve godine radimo kompletne modele", rekao je direktor "Bosit Industrija" Miralem Bajraktarević.

"Bosit Industri" zapošljava oko 100 radnika, a direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bajraktarević najavio je i proširivanje saradnje sa italijanskim partnerima.

"Oni se povlače sa azijskih tržišta. Mi imamo kadar, želimo da radimo, još nam samo nedostaje konkretna podrška države", kaže Bajraktarević.

Italijanski partner u Lipnici ima svoje supervizore, a pazi se na najsitniji detalj. Sve mora biti milimetarski precizno, a radnici raspolažu sa dovoljnim količinama sirovine.

"Kada dobijemo repromaterijal, odstupanja su do jedan posto. Sirovina koja nije iskorištena uredno se vraća", objašnjava Miralem rad za "luksuznog" partnera.

Plete radnika su oko 240 evra mesečno, a jedan par cipela koje prave u buticima širom sveta košta od 300 do 1.500 evra. Pogon u Tuzli trenutno izrađuju cipele i sandale sa kristalima.

Direktor kaže da se o svakom kristalu mora voditi računa, jer ih dobijaju tačno onoliko koliko treba da se sve cipele naprave. Ako neki ispadne pogrešno, škart sandalica mora da se pošalje u italiju da se vidi šta je urađeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li ste znali: Cipele “Prada” se prave u Tuzli!

Izvor: Svet, 10.Jan.2013

Vest da se u blizini Tuzle prave cipele renomiranog svetskog brenda “Prada” iznenadila je javnost, ali radnici “Bosit Industrija” u tome ne vide ništa spektakularno, jer oni cipele za “Pradu” izrađuju već pet godina. “Saradnju sa italijanskim partnerima imamo još od 2007. godine. Najpre...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.