Optužnica protiv sina poslanika HDZ zbog podsticanja na nasilje prema Srbima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv sina poslanika HDZ zbog podsticanja na nasilje prema Srbima

Protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića, sina saborskog poslanika vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), podignuta je optužnica zbog javnog podsticanja na mržnju i nasilje prema Srbima, saopštilo je danas tužilaštvo u Virovitici.

Optužnica je podignuta u utorak zbog fotografije i teksta koje je na Fejsbuku objavio Đakić "u nameri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti".

Đakić je za pravoslavni Božić ove godine na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << postavio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama i uz nju napisao "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

On je spornu objavu ubrzo izbrisao uz izvinjenje "svima koje je uvredio", a dan kasnije pod pritiskom se isčlanio iz HDZ.

Njegovu objavu osudila je Vlada Hrvatske, kao i brojne druge stranke i pojedinci, među ostalim i njegov otac, poslanik u Saboru, Josip Đakić.

Regionalna N1 televizija javila je da virovitičko državno tužilaštvo predložilo da se Đakiću izrekne osam meseci zatvora i bezbednosna mera zabrane pristupa internetu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.