Optužnica protiv falsifikatora u RS

Izvor: S media, 23.Avg.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv falsifikatora u RS

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske (RS) podiglo je optužnicu protiv Branka Zelenika, koji se tereti da je falsifikovanjem isprava i prevarama nezakonito pribavio milion maraka (oko 500 hiljada evra).

Optužnica Zeleniku tereti za organizovani kriminal, falsifikovanje isprava i prevare, kojima je pribavio protivpravnu imovinsku korist članovima zločinačkog udruženja u iznosu većem od milion maraka, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz optužnice, Zelenika je novac sa računa javnih preduzeća "Elektroprivreda RS" i "DEP OC" posredstvom banaka u RS prebacivao na račune pripadnika zločinačkog udruženja, čiji je član bio.

Osim Zelenike, pripadnici ovog zločinačkog udruženja su i Milutin Gajić, Miro Šuvak, Miro Ivančević i Franjo Relota.

Medjunarodnu poternicu za Brankom Zelenikom raspisala je i Francuska, koja ga tereti za umesanost u terorizam.

Zelenika je 2006. godine u Francuskoj osudjen u odsustvu na osam godina zatvora zbog šverca oružja.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Falsifikatori u RS opljačkali milion maraka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2010

BANJALUKA -..Specijalno tužilaštvo Republike Srpske (RS) podiglo je optužnicu protiv Branka Zelenika, koji se tereti da je falsifikovanjem isprava i prevarama nezakonito pribavio milion maraka (oko 500 hiljada evra)...Optužnica Zeleniku tereti za organizovani kriminal, falsifikovanje isprava i prevare,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.