Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 09:31

Opozvani ambasadori u Crnoj Gori mogu dobiti otkaz

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će protiv opozvanih ambasadora koji nisu došli na konsultacije pokrenuti disciplinski postupak, nakon čega bi im mogao prestati i radni odnos, pišu Vijesti.

Tom listu je u Ministarstvu sinoć rečeno da ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija), Vera Kuliš (Nemačka), kao i ambasador u SAD Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru.

Te ambasadore je, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kaluđerovića, Ministarstvo ranije opozvalo. Opozvani su i ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić i ambasador u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Opoziv je predsednik države Milo Đukanović odbio da potpiše jer, kako je obrazložio, predloge za opozive nisu pratila objašnjenja.

Ministarstvo je sve ambasadore pozvalo da se vrate u Crnu Goru do 18. januara.

“Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo da nisu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara”, rekli su u Ministarstvu.

Najavljeno je da će, imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak.

“Okončanjem disciplinskog postupka, opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos”, rekli su u Ministarstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.