„Oporavak” bolnice

Izvor: Politika, 10.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Oporavak” bolnice

Prijedorska zdravstvena ustanova obnavlja fasadu, a radi se i na unutrašnjem preuređenju prostorija, za šta je opština izdvojila 264 000 maraka

Prijedor – Na rekonstrukciji zgrade prijedorske bolnice radi se ubrzano. Obnavlja se i fasada, a novac u visini od 264 000 maraka je, po rečima direktora bolnice dr Mirka Sovilja obezbedila je opština Prijedor.

Doktor Sovilj je rekao da se radi i na unutrašnjem uređenju prostorija ove zdravstvene ustanove >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << te na sanaciji porodilišta gde će biti ugrađeno i pet rashladnih uređaja koje je nabavila opština Prijedor i susedna opština Oštra Luka, čiji se meštani ovde leče.

Radovi na centralnom grejanju počeli su još u novembru prošle godine a finansira ih Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske sa 250.000 maraka.

Ove godine prijedorska bolnica treba da dobije i novu opremu za pojedina odeljenja, odnosno aparate poput mamografa. Razmišlja se i o otvaranju jedinice za moždani udar.

– Prijedor je veliki grad i treba nam tako nešto. Pojedine kolege su već na šestomesečnoj edukaciji u Beogradu – rekao je Mirko Sovilj.

Prijedorska opšta bolnica ima 480 zaposlenih. Ovde se leče i žitelji Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice, Oštre Luke i Krupe na Uni. Strogo se poštuje i odluka o radu lekara isključivo u državnim ustanovama pa je njihovo angažovanje u susednim Domovima zdravlja i Institutu „Mlječanica” regulisano posebnim ugovorima.

I. K.

[objavljeno: 11/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.