Opet prekinut železnički saobraćaj Slovenije sa Hrvatskom

Izvor: RTS, 31.Okt.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet prekinut železnički saobraćaj Slovenije sa Hrvatskom

Jutros je ponovo prekinut železnički saobraćaj između Slovenije i Hrvatske, saopštila policija u Novom Mestu.
Na granicu u Dobovu je u petak uveče došao voz sa oko 2.200 izbeglica, a rano jutros sa 1.071 izbeglicom. Oni su nakon ustaljene procedure u pratnji policije nastavili prema Šentilju, navodi policija.

U međuvremenu je iz Hrvatske krenuo novi voz sa preko hiljadu migranata.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijemnom centru u Šentilju je trenutno 3.637 ljudi dok je sinoć bilo preko 1.600 migranata.
Austrija je primila oko 426 izbeglica evidentiranih u Sloveniji, saopštila je policija u Kranju.
U Mursku Sobotu je prošle noći iz Dobove primljeno 936 migranata tako da ih u Gornjoj Radgoni trenutno ima 1.032, a u Lendavi 628, saopštila je policija.
U prijemnim centrima u Petišovcima i Dologi vasi trenutno nema izbeglica, a isto je i u prijemnim centrima u Središču i Gruškovju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.