Opasni pozdravi Jadranke Kosor

Izvor: B92, 06.Avg.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Opasni pozdravi Jadranke Kosor"

Zagreb -- Milorad Pupovac nazvao je "zabrinjavajućim i opasnim" pozdrave koje je u Kninu premijerka Hrvatske Jadranka Kosor uputila haškim osuđenicima Gotovini i Markaču.

"Vrlo je zabrinjavajuće i opasno kada se nepravosnažno osuđene osobe, koje su optužene za najteže ratne zločine, pozdravlja na takvom mestu i u takvoj prilici", rekao je Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća.

Na takav gest hrvatske premijerke reagovala je i koalicija udrženja izbeglica u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je saopštila da izjava Jadranke Kosor vređa srpske žrtve, u suprotnosti je s evropskim vrednostima i predstavlja negaciju presude Haškog tribunala koji je 15. jula za zločine u "Oluji" osudio Gotovinu na 24, a Markača na 18 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.