Oli Ren: Učinićemo sve da odbranimo evro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2010, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oli Ren: Učinićemo sve da odbranimo evro

ZAGREB - Evropski komesar za privredne i monetarne poslove Oli Ren izjavio je u Zagrebu da će Brisel učiniti svo što je neophodno da bi odbranio evro.

"Mi smo ozbiljni i učinićemo ono što je potrebno da bi odbranili evro", kazao je Ten na pres konferenciji, u okviru godišnjeg sastanka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Zagrebu, prenele su agencije.

"Važno je da tržišta shvate da naš paket pomoći znači da smo zaista ozbiljni u odbrani evra i finansijske stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evrozone", rekao je Ren.

On je naglasio da paket finansijske pomoći mora biti strog, kako bi obeshrabrio neodgovorno ponašanje vlada.

"Taj mehanizam mora biti toliko neprivlačan da nijedan lider iz bilo koje zemlje EU neće želeti da mu pribegne", rekao je Ren.

Godišnja skupština EBRD-a okupila je na dvodnevnom zasedanju 63 delegacije-članice, sa više od 2.000 državnih zvaničnika, bankara, privrednika i investitora. Među učesnicima je i delegacija Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.