Odzvonilo krijumčarima droge

Izvor: Politika, 18.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odzvonilo krijumčarima droge

Bar – U Carinskoj ispostavi Slobodna zona Bar, u Luci Bar, juče je postavljen mobilni skener za kontrolu kontejnera i teretnih vozila. Direktor Uprave carina Miodrag Radusinović kazao je da je skener nakon međunarodnog javnog tendera isporučila renomirana kineska firma iz Pekinga. Ugovorena vrednost ove investicije, uključujući i održavanje u narednih sedam godina, je oko 1.650.000 evra, a novac je obezbedila je Vlada Crne Gore.

– Upotrebom ovog uređaja vrhunske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tehnologije carinska služba će obezbediti kvalitetniju i potpuniju zaštitu carinskog područja Crne Gore. Primenom metode analize rizika u postupku pregleda robe poboljšaće se efikasnost u radu – istakao je Radusinović.

Mobilni skener je pustio u rad ministar finansija Igor Lukšić, naglasivši da je borba protiv organizovanog kriminala važan aspekt zbog kojeg je realizovana ova investicija.

Po njegovim rečima Vlada Crne Gore radi na sprovođenju „Akcionog plana za sprovođenje programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, a kupovina skenera je upravo u skladu sa njim.

– Ovo je jasna poruka onima čiji su poslovi zasnovani na krijumčarenju droge i drugih opasnih materija, da zaobiđu Crnu Goru – istakao je Lukšić.

Puštanju u rad mobilnog skenera prisustvovali su, pored ostalih, ambasador Narodne Republike Kine Li Man Čang i predsednik Opštine Bar Žarko Pavićević.

M. Vujović

[objavljeno: 19/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.