Odron u rudniku kod Srebrenice, zatrpana dva rudara

Izvor: RTS, 22.Mar.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odron u rudniku kod Srebrenice, zatrpana dva rudara

Slavišu Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, kvalifikovane i iskusne rudare, zatrpao je odron u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija "Braćan", a koja na području opštine Srebrenica posluje u okviru sektora "Rudarstvo" kompanije "Boksit" Milići, prenose "Nezavisne novine".
Nesreća se dogodila danas oko 10 časova. Sudbina rudara, kako Nezavisne nezvanično saznaju, još nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poznata.

"Veća količina materijala, iz krovnog dela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara", naveli su iz kompanije "Boksit" Milići.
Kako dodaju, odmah nakon saznanja, Dragan Simić, direktor Sektora "Rudarstvo", u 11.18 časova obavestio je republičke rudarskog i geološke inspektore, koju su već u popodnevnim satima došli na mesto događaja.
"U 11.19 časova, Rajko Dukić, predsednik kompanije 'Boksit', obavestio je komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i PU Zvornik", rekli su iz kompanije "Boksit".
Kako dodaju, ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.
"Nadležni inspektori izvršili su uviđaj na licu mesta, pa je očekivati da će oni, kao merodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga svakako će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprineli da dođe do nesreće", napominju iz kompanije "Boksit".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NE ZNA SE SUDBINA RUDARA Odron u rudniku u Srebrenici, zatrpana dva radnika

Izvor: Blic, 22.Mar.2019

Dvojica rudara zatrpana su u rudniku bokista kod Srebrenice u nesreći koja se desila danas oko 12 časova, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.