Odobreno izručenje Elfete Veseli BiH

Izvor: RTS, 14.Mar.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno izručenje Elfete Veseli BiH

Vlasti Švajcarske odobrile su izručenje Elfete Veseli Bosni i Hercegovini. Ona je osumnjičena da je 1992. godine na području Zvornika ubila dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
"Tužilac Tužilaštva BiH informisan je od partnerskih institucija da su vlasti Švajcarske odobrile izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičene Elfete Veseli (1960)", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Transportovanje Veselijeve u BiH može se očekivati uskoro, pošto se ispune tehnički uslovi, stoji u saopštenju.
Vlasti Švajcarske su krajem septembra prošle godine uhapsile Elfetu Veseli, koju Tužilaštvo BiH sumnjiči za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti.
Veselijeva je osumnjičena da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. godine, u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića.
Tužilaštvo BiH je naglasilo da preduzima intenzivne aktivnosti u borbi da ratni zločini ne ostanu nekažnjeni zbog bekstva osumnjičenih u inostranstvo, te da sprovodi više aktivnosti sa partnerskim institucijama širom sveta na otkrivanju, lociranju i izručenju u BiH osumnjičenih za ratne zločine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Švajcarska odobrila izručenje Elfete Veseli

Izvor: Beta, 14.Mar.2017

Vlasti Švajcarske odobrile su izručenje Bosni i Hercegovini Elfete Veseli, osumnjičene da je 1992. godine na području Zvornika ubila dečaka srpske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH."Tužilac Tužilaštva BiH informisan je od partnerskih institucija da su vlasti Švajcarske odobrile...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.