Odlukom hrvatskog suda nastavljena politika nacističke NDH

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlukom hrvatskog suda nastavljena politika nacističke NDH

Odlukom zagrebačkog Županijskog suda da u celosti poništi presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu, Hrvatska je otklonila i najmanju sumnju da nastavlja politiku nacističke Nezavisne države Hrvatske i Ante Pavelića, ocenila je Srpska narodna partija.

Stepinac je blagosiljao strašne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima i kao najviši predstavnik Katoličke crkve i Vatikana, nikada se nije ogradio od zverstava ustaškog režima, navodi se u saopštenju te stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
SNP smatra da je sudskom rehabilitacijom Stepinca, sadašnja Hrvatska istovremeno rehabilitovala i političko nasleđe Hitlera, koji je upravo u NDH imao jednog od najvećih saveznika.

"Današnji zvaničnici Hrvatske otvoreno propagiraju ideologiju i ciljeve nacizma, kao i otvorenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu, ali takva politika ne nailazi na kritike zemalja članica Evropske unije. Zato se SNP pita, da li je rehabilitacija Alojzija Stepinca i promovisanje nacizma i ustaštva, zapravo politika koja nailazi na odobravanje EU", navedeno je u saopštenju.

Ako je to tačno, onda SNP postavlja pitanje da li je Srbiji, kao antifašističkoj zemlji, mesto u takvoj zajednici naroda.

"Za razliku od Hrvatske koja se ponosi nacističkim i ustaškim nasleđem, Srbija se ponosi svojom antifašističkom borbom i nikada neće širiti mržnju ni prema jednom narodu, ali isto tako, neće ćutati i mirno gledati na buđenje zla čija su ideologija koncentracioni logori, gasne komore i industrija smrti. A Alojzije Stepinac je bio jedan od simbola takve ideologije", zaključuje se u saopštenju SNP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.