Odložena rezolucija o Srebrenici

Izvor: S media, 24.Mar.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena rezolucija o Srebrenici

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odložio je danas izjašnjave o Predlogu rezolucije o važnosti osude genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH za izgradnju trajnog mira i prosledio predlog na dalje usaglašavanje.

Predložena rezolucija, između ostalog, predviđa da “Predstavnički dom PSBiH odaje počast svim žrtvama i izražava najdublje saučešće porodicama žrtava genocida

počinjenog u Srebrenici, kao i svim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << BiH koji su bili žrtve zločina”.

Rezoluciju je predložio poslanik Socijaldemokratske partije Denis Bećirović.

Predstavnički dom prosledio je Kolegiju doma na dalje usaglašavanje zaključak Kluba SDP kojim se traži da se današnja rasprava o predlogu ove rezolucije tretira kao

rasprava u prvom čitanju, kako bi se na tekst rezolucije mogli ulagati amandmani, o čemu će Kolegijum odlučiti tokom naredna tri dana.

Ovaj zaključak prilikom glasanja nije dobio potrebnu podršku poslanika iz Republike Srpske, prenosi radio Slobodna Evropa.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.