Izvor: RTS, 13.Avg.2022, 10:23

Odložena poseta patrijarha Porfirija Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju

Poseta patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je zbog trodnevne žalosti u Crnoj Gori povodom tragedije na Cetinju.
Zbog trodnevne žalosti i saosećanja s ožalošćenima povodom tragičnog događaja na Cetinju, u kojem je jedanaest osoba izgubilo život, a šest ranjeno, poseta patrijarha Porfirija Herceg Novom odlaže se za 29. i 30. avgust, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Patrijarh Porfirije trebalo je da boravi 14. i 15. avgusta u Herceg Novom povodom 650 godina od osnivanja tog grada i gradske slave, prenosa moštiju Svetog arhanđela Stefana.
To je, inače, prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije odložio posetu Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2022

Poseta poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je za 29. i 30. avgust, zbog trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima u tragičnom događaju na Cetinju, saopštila je mitropolija crnogorsko-primorska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.