Odbor bez zaključka o aferi Snimak

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor bez zaključka o aferi Snimak

Podgorica -- Članovi anketnog odbora Skupštine Crne Gore za rasvetljavanje afere "Snimak" nisu uspeli da se saglase da li je bilo političkih zloupotreba pri zapošljavanju.

Danas je Anketni odbor doneo samo tehnički izveštaj o tom slučaju.

Afera "Snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa Demokratske partije socijalista (DPS) na kojima je navodno govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno o zapošljavanju po partijskoj pripadnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Tim povodom formiran je i skupštinski Anketni odbor, koji je saslušao više državnih i funkcionere DPS-a, među kojima i premijera Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, a svi oni su negirali navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizovanja članova te partije.

Članovi Anketnog odbora danas se nisu saglasili da li je tokom rada tog tela utvrđeno da je bilo zloupotreba tokom zapošljavanja, zbog čega je parlamentu upućen samo tehnički izveštaj.

Predsednik Odbora Koča Pavlović iz opozicionog Demokratskog fronta je kazao da je rad tog tela pokazao da u Crnoj Gori postoje političke zloutrebe i optužio stranke vladajuće koalicije da su na sve načine minirale rad Odbora, pošto nisu pokazale ni najmanju želje da se afera "Snimak" istraži do kraja.

On je najavio da će, ukoliko Skupština Crne Gore usvoji tehnički izveštaj, uslediti adekvatna politička reakcija Demokratskog fronta.

Predstavnik DPS-a u Anketnom odboru Milutin Simović kazao je da je rad tog tela pokazao da nije bilo zloupotreba i diskriminacije po partijskom osnovu prilikom zapošljavanja.

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere "Snimak", dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Afera "Snimak" bez epiloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2013, 10:46

Skupština Crne Gore usvojila je kasno sinoć samo tehnički izveštaj o radu Anketnog odbora za rasvetljavanje afere "Snimak", što praktično znači da je parlamentarna istraga o tom slučaju završena bez pravnih posledica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.