Odbijena žalba advokata, Božović ostaje u pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 22:26

Odbijena žalba advokata, Božović ostaje u pritvoru

Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je danas žalbe branilaca uhapšenog predsednika Opštine Budva, a uvažilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i Milu Božoviću odredilo pritvor zbog potreba nesmetanog vođenja postupka, saopštio je portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić.

"Veće Višeg suda u Podgorici uvažilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, preinačilo rešenje sudije za istragu tog suda, i okrivljenom M.B., predsedniku opštine Budva odredilo pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i iz razloga jer je pritvor nužan radi nesmetanog vođenja postupka, a u pitanju je krivično jelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica", saopštio je Radonjić, prenose Vijesti.

On je pojasnio je da je prethodno sudija za istragu, po predlogu SDT-a Božoviću odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ometanja postupka uticanjem na saučesnike.

Kako je dodao, sudsko Veće je istovremeno odbilo žalbe branilaca okrivljenog protiv rešenja o određivanju pritvora.

"To znači da je predlog za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilaštva u celosti usvojen, a time i razlozi za pritvor, što dodatno potvrđuje da su prikupljeni dokazi takvog kvaliteta i kvantiteta da iz njih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična dela zbog kojih je protiv njega određeno sprovođenje istrage", naveo je Radonjić.

Božović je uhapšen u četvrtak u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva.

Akcije hapšenja su po nalogu SDT izvedene u više crnogorskih opština, a prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od predmata odnosi se na šverc velike količine droge.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine, a ponovo je izabran 9. januara ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.