Odbeglom Greuvskom u Makedoniji određen pritvor

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbeglom Greuvskom u Makedoniji određen pritvor

Krivični sud u Skoplju odredio je danas pritvor bivšem premijeru Makedonije Nikoli Greuvskom, 17 dana nakon što je pobegao u Mađarsku gde je već dobio politički azil.

Makedonski parlment je juče popodne oduzeo Gruevskom poslanički imunitet na zahtev suda, kako bi omogućio da se tom poslaniku i bivšem premijeru odredi pritvor.

Rešenje za pritvor je doneto za slučaj "Talir", jedan od šest postupaka koje protiv Gruevskog trenutno vodi Specijalno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za prisluškivane razgovre.

Na zahtev Specijalnog tužilaštva Krivični savet odelenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda "Skoplje 1", kako se navodi, "optuženom Gruevskom je odredio pritvor od 30 dana, računajući od dana njegovog pronalaženja, odnosno hapšenja".

Na rešenje o pritvoru Gruevski može da podnese žalbu Apelacionom sudu u roku od 24 časa.

Gruevski, koji je u Makedoniji pravosnažno osuđen u jednom sudskom slučaju na dve godine zatvora, prošle sedmice dobio je azil u Mađarskoj po hitnom postupku pošto je 11. novembra pobegao iz Makedonije uz pomoć mađarskih diplomata stigao u Budimpeštu, preko Albanije, Crne Gore i Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.