Odbačeno 13 prijava protiv Pupovca

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačeno 13 prijava protiv Pupovca

Zagreb -- Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo odbacilo je u ponedeljak 13 prijava protiv lidera SDSS-a Milorada Pupovca.

Pupovac se zbog svojih izjava nakon letošnjih napada na pripadnike srpske manjine našao na meti optužbi da je podsticao na mržnju i povredio ugled države.

Prijave su podnela dva udruženja i 11 pojedinaca, jer je navodno, od 21. do 25. avgusta 2019. u svojim javnim istupima, intervjuima, konferencijama za novinare i izjavama, počinio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivična dela iznoseći svoje komentare u odnosu na napade na pripadnike srpske manjine u Uzdolju i Đevrskama 21. avgusta 2019 godine, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je tužilaštvo pojasnilo, krivične prijave su odbačene, jer je nakon preduzetih provera navoda iz prijava ocenjeno da nema elemenata krivičnih dela podsticanja na nasilje i mržnju kao ni krivičnog dela povrede ugleda Republike Hrvatske niti kakvog drugog krivičnog dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.