Izvor: B92, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od poslanika do akcionara

Podgorica -- Uprava Crne Gore za sprečavanje pranja novca proveriće transakciju kojom je Milo Đukanović kupio akcije vredne 1,5 miliona evra.

Uprava je najavila da će na zahtev opozicije proveriti transakciju na osnovu koje je bivši premijer Milo Đukanović kupio akcije Prve banke Crne Gore za oko 1,5 miliona evra. Nedavno su podgorički mediji objavili da je oko sedam odsto akcija Prve banke pre desetak dana kupila kompanija Kapital invest, čiji je osnivač predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Demokratske partije socijalista.

Neke opozicione stranke traže od Uprave da proveri kako Đukanović s poslaničkom platom od oko 800 evra može da kupuje akcije banke vredne milion i po evra.

Pojedinačno najveći akcionar te banke je kompanija Montenova, čiji je vlasnik Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića.

U istoj transakciji, više od jedan odsto akcija Prve banke kupila je sestra Mila Đukanovića, advokatica Ana Kolarević, koja je za to izdvojila oko 240.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.