Obračun u partiji Alija Ahmetija, jedan mrtav

Izvor: RTS, 06.Apr.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun u partiji Alija Ahmetija, jedan mrtav

Makedonska policija saopštila je da je u obračunu u mestu Mala Rečica, nedaleko od Tetova, ubijen Naim Redžepi. Neimenovani zvaničnik Demokratske unije za integracije rekao je da su se sukobile rivalske grupe unutar te stranke. Još jedna osoba ranjena. Uhapšene četiri osobe.
U unutarstranačkom sukobu u Demokratskoj uniji za integracije, koalicionom partneru u vladi Zorana Zaeva, ubijen je Naim Redžepi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je još jedna osoba ranjena u sukobu koji se dogodio u mestu Mala Rečica kod Tetova, gde se i nalazi sedište te stranke.

Makedonska policija je, odmah posle pucnjave, uhapsila četiri osobe, javlja makedonski portal Plusifo. Sajt Tetova sot objavio je da je među uhapšenima i jedan albanski državljanin. Policija se, međutim, još nije oglasila o mogućim motivima ovog obračuna.
Na mestu obračuna, pronađeni su tragovi krvi, osam čaura, metak, tri zrna i bejzbol palica, saopštila je makedonska policija.
Neimenovani zvaničnik partije DUI, međutim, rekao je portalu Plusinfo da je do sukoba došlo pošto su se "dve rivalske druge unutar stranke našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme". Prema njegovim rečima, dve grupe su odranije imale neraščišćene političke i lične probleme.
Stranka Alija Ahmetija demantovala je informacije da je do pucnjave došlo u sedištu stranke, objašnjavajući da Ali Ahmeti ni u jednom trenutku nije bio ugrožen.
Demokratska unija za integracije formirana je 2002. godine u sklopu plana o demolitarizaciji Oslobodilačke nacionalne armije, koja je godinu ranije pokrenula oružanu pobunu u Makedoniji. U godinama koje su usledile, aktivisti te stranke u nekoliko navrata oružjem su rešavali unutarstranačke probleme.
U poslednjem takvom incidentu pre dve godine, kandidat za predsednika ogranka DUI u Kumanovu Džemail Redžepi, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Šiponja", ubijen je u oružanom obračunu dve frakcije u tom gradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.