Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objedinjavanje izdavaštva

Beograd -- Izdavačke kuće Sanoma Magazines International, Gruner und Jahr i Styria objedinjuju izdavaštvo u jadranskom regionu.

Trenutno Sanoma Magazines International izdaje magazine u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori, a Gruner und Jahr i Styria su udružili aktivnosti u Hrvatskoj. Pre uspostavljanja partnerstva, Gruner und Jahr namerava da preuzme sve aktivnosti u vezi sa izdavaštvom koje medijska grupa Hubert Burda ima u Hrvatskoj, SCG i Sloveniji.

Partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti deo Adria Magazines Holding, nove kompanije Sanoma Magazines International i Gruner und Jahr, od kojih će svaka posedovati 50 odsto deonica. AMH planira da počne rad u proleće 2006, sa oko 275 radnika, a imaće lokalne kompanije u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.