Obilne padavine u Dalmaciji, poplavljen Pelješac

Izvor: RTS, 11.Okt.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilne padavine u Dalmaciji, poplavljen Pelješac

U većem delu Dalmacije pale su obilne kiše, a najgore je bilo na poluostrvu Pelješac, gde je došlo do poplava i bujica na putevima. Blato i mulj stvaraju velike probleme meštanima, a voda prodire u njihove kuće, piše hrvatski portal Indeks.
Kako je javio RTL, na području Hvara nestao je 61-godišnji muškarac. Pronađen je samo njegov brod, a strahuje se da je stradao u nevremenu koje je pogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jug zemlje, prenosi Tanjug.

Meštani strahuju od nove kiše koja je najavljena, pa mole sve nadležne institucije da izađu na teren i odmah počnu sa sanacijom.
Odroni koji se spuštaju s vrha brda i prolaze kroz naselje Trstenik i slivaju se u more.
Jedna od najlepših plaža je uništena i na njoj se stvorio ogroman nasip kojeg su nazvali ‘Crni Rat’, piše DuList.
Šteta se okvirno procenjuje na najmanje 100.000 kuna. Nakon sinoćnjeg nevremena, veliki odron blokirao je i onemogućio za saobraćaj državni put Ston-Orebić, kod Tabora.
Podaci hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je u poslednjih 24 sata najviše kiše palo na splitskom aerodromu Resnik, čak 130 milimeara.
U Splitu (Marjan) je izmereno 102,8 litara kiše, a u Šibeniku 105,3 litara kiše po kvadratnome metru.
Pre tačno sedam dana, jaka kiša koja je pala na podrucju Trstenika na Pelješcu prouzrokovala je bujicu blata, stabala i kamenja.
Blato i voda zatrpali su ulice, pričinivši materijalnu štetu na brojnim kućama i automobilima.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obilne kiše u Dalmaciji, poplave na Pelješcu

Izvor: B92, 11.Okt.2015

U većem delu Dalmacije pale su obilne količine kiše, a najgore je bilo na poluostrvu Pelješcu, gde je došlo do poplava i bujica na putevima...Na tom mestu blato i mulj stvaraju velike probleme meštanima koji se danonoćno bore s vodom koja prodire u njihove kuće...Meštani strahuju od nove kiše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.