OSCE: Klimatske promjene rastući rizik

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Apr.2021, 13:43

OSCE: Klimatske promjene rastući rizik

Klimatske promjene rastući su rizik koji pogađa privredne sisteme, okoliš i društva u Jugoistočnoj Evropi na brojne i složene načine, navodi se u izvještaju koji su u četvrtak 22. aprila objavili OSCE i neprofitna organizacij Adelphi, sa sjedištem u Berlinu. Izvještaj „Regionalna procjena za Jugoistočnu Evropu: sigurnosne implikacije klimatskih promjena”, identifikuje rizike, žarišta, zajedničke izazove i prilike za saradnju, prikazuje rezultate detaljnih konsultacija o klimatskim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izveštaj OEBS-a: Klimatske promene i bezbednost predstavljaju priliku za saradnju u jugoistočnoj Evropi

Izvor: Danas, 22.Apr.2021

Klimatske promene su multiplikator rizika i na kompleksan način utiču na privredu, životnu sredinu i društva u jugoistočnoj Evropi, navodi se u izveštaju koji su danas objavili OEBS i Adelfi, ekspertska organizacija sa sedištem u Berlinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.