Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHR ne prihvata predlog RS

Sarajevo, Banja Luka -- OHR obavestio Vladu Republike Srpske da predlog pravnih stručnjaka tog entiteta ne predstavlja osnovu za dalje razgovore.

Umesto da proces donošenje odluka u Savetu ministara poboljša i učini ga delotvornijim, predlog Republike Srpske uvodi nove mogućnosti za blokadu, koje nisu postojale ni pre odluke visokog predstavnika, saopšteno je iz Kancelarije visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR).

Navodi se i da odluka visokog predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostaje na snazi, kao i da se o njoj više ne može pregovarati. Sa druge strane, premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavljuje kontramere.

"Da budemo jasni, naši poslanici će ostati u parlamentu BIH kao opozicija. Mi se nećemo povlačiti . Radiće i glasaće onako kako glasa opozicija. Prema tome, jasno je ponašanje. Ali gospodin Živković, gospodin Mladen Ivanić - ukoliko ne bude moguć dogovor oko ovoga - će napustiti rukovodne dužnosti u Parlamentu BiH. To znači nema kapaciteta za funkcionisanje", kazao je Dodik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.