OEBS će imati ulogu u BiH

Izvor: S media, 24.Mar.2010, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS će imati ulogu u BiH

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas u Sarajevu da će organizacija za evropsku bezbednost i saradnju i dalje imati značajnu ulogu, u praćenju izbornog procesa u BiH.

"Svedoci smo združene kampanje nekih političara na jačanju zapaljive i nacionalističke retorike na štetu toliko potrebne reforme u ovoj izbornoj godini, rekao je Visoki predstavnik Incko tokom sastanka sa delegacijom Parlamentarne skupštine OEBS, koju je predvodio predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Skupštine OEBS Žoao Soareša.

Ambasador Incko je naglasio da se sloboda medija u BiH ponovo nalazi na udaru, što je posebno pogubno pošto je 2010. izborna godina, kada su pristup i nepristrasnost medija od posebnog značaja.

Visoki predstavnik je apelovao na OEBS da nastavi da aktivno prati situaciju u medijima u BiH i obećao punu podršku Ureda visokog predstavnika (OHR) i Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije .

Incko je na pitanja kako gradjani u BiH mogu reagovati na očigledni nemar političkog vodstva za interese gradjana, rekao da bi apelovanje na birače da izadju i glasaju na jesen uputilo jasnu poruku da se ne može ignorisati mišljenje javnosti.

Visoki predstavnik je rekao da će medjunarodna zajednica tokom leta voditi kampanju kojom će pozivati glasače da izadju na biračka mesta u oktobru.

Opšti izbori u Bih treba da budu održani u oktobru, kada će gradjani birati kantonalne, entitetske skupštine, Parlamentarnu skupštinu BiH, Predsedništvo Bih i predsednika RS.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.