O prvoj godini nezavisne CG

Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O prvoj godini nezavisne CG

Anka Vojvodić i Vuk Jeremić na proslavi (Beta)

Podgorica -- Milo Đukanović smatra da su crnogorske vlasti "dobro radile" u protekloj godini dana, otkako je Crna Gora postala nezavisna država.

Predsednik DPS-a je ocenio da veći deo crnogorske opozicije još nije shvatio da se Crna Gora nalazi na novom putu razvoja, a to je na njihovu štetu. U izjavi za Vijesti, Đukanović je naveo da "ono što se ovih dana događalo u parlamentu Srbije, još ubedljivije uverava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane Crne Gore da su postupili ispravno", kada su na referendumu odlučili o državnoj samostalnosti Crne Gore.

Crna Gora, kako je Đukanović rekao, nije više deo "nestabilnog političkog terena i nije talac odluka koje se donose izvan njenih granica i na koje ona nije mogla i ne bi mogla da utiče".

Đukanović je ocenio da je u Crnoj Gori "sve više bogatih", kao i da se "oporavlja srednji sloj" crnogorskog društva.

A povodom Dana nezavisnosti juče je ambasada Crne Gore u Beogradu organizovala prijem, na kome se ambasadorka Crne Gore u Srbiji Anka Vojvodić srela s ministrom inostranih poslova Srbije Vukom Jeremićem i drugim zvanicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.