Nuhodžić i Božović: Podele prevazići dijalogom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 16:06

Nuhodžić i Božović: Podele prevazići dijalogom

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović saglasili su se danas da podeljenost u vezi sa spornim crnogorskim Zakonom o slobodi veroispovesti treba prevazići dijalogom, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

"Mir, dijalog i tolerancija su vrednosti na kojima treba dalje razvijati dobrosusedske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazao je Nuhodžić.

Kako se navodi u saopštenju, Nuhodžić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nakon usvajanja tog zakona, koji je izazvao proteste Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika, postoje određena nerazumevanja, uz podsećanje na ključne vrednosti koje je gradila Crna Gora, a koje baštine svi njeni građani.

"Crna Gora se jasno utemeljila kao građansko društvo i donosi zakone jednake za sve. Verujem da će građani multietničke i multiverske Crne Gore nastaviti da neguju mir, suživot i toleranciju. To su naše najveće vrednosti, a građanski koncept na kome počiva naše društvo - jedini je siguran put u rešavanju svih dilema", naveo je Nuhodžić.

U saopštenju se dodaje da su Nuhodžić i Božović izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom policija Crne Gore i Srbije, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Zajednički je ukazano na značaj jačanja saradnje graničnih policija dve države u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija, kao i intenziviranja aktivnosti na unapređenju graničnih prelaza radi bržeg protoka ljudi, robe i kapitala", kaže se u vladinom saopštenju.

Nuhodžić se, dodaje se, posebno osvrnuo na zajedničke interese u procesu evropskih integracija, što je dodatni podsticaj intenzivnijoj saradnji i međusobnoj podršci u ostvarivanju punopravnog članstva u EU, a jedna od tema sastanka bilo je i suočavanje sa epidemijom korona virusa, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.